Tekemistä kesäpäivään Helsingissä

Helsinki on parhaimmillaan kesällä, kun kadut täyttyvät ihmisistä ja mukavaa tekemistä löytyy jokaiseen makuun. Isojen tapahtumien ja festareiden lisäksi kaupungissa järjestetään mielenkiintoisia juttuja läpi kesän. Osallistu kummituskävelylle tai jännittävälle lasten seikkailukierrokselle!

Matkassa lasten kanssa

Lasten seikkailukierros Suomenlinnassa

Vuosisatojen aikamatka on jännittävä, historiaan perustuva seikkailukierros lapsille ja vanhemmille. Perheen pienet seikkailijat ratkovat vihjeitä ja seuraavat johtolankoja entisajan Viaporissa.  Matkalla seikkailijat kohtaavat mielenkiintoisia henkilöitä ja selvittävät, miten Viaporista tuli Suomenlinna. Kierrosta suositellaan 6–13-vuotiaille.

Seikkailukierrokset tiistaita torstaihin ja lauantaisin klo 12.00 & 15.00 sekä perjantaisin klo 15.00.
Liput: www.ticketmaster.fi

Seikkailupuisto Zippy

Talin seikkailupuistossa on jännittäviä köysiratoja lapsille ja aikuisille. Puistossa on oma Lastemaa, jonka radat ovat tarkoitettu alle 140 cm seikkailijoille.  Radoissa on liukuja ja verkkoja, ja aikuisten on helppo auttaa lapsia maasta käsin.

Samanlaisia puistoja löytyy myös Mustikkamaalta ja Leppävaarasta.

Livemusiikkia

Allas-konsertit

Kesäperjantaisin Allas Sea Poolilla nautitaan uimisen ja saunan lisäksi ulkoilmakonserteista. Kesän aikana Altaalla esiintyy ainakin Erin, Reino Nordin ja J. Karjalainen. Liput: www.tiketti.fi

Museon Livepiha

Kesäisinä keskiviikkoiltoina soi musiikki kaupunginmuseon ja El Fantin yhteisellä sisäpihalla. Urbaaniin pihatunnelmaan kuulu livemusiikin lisäksi herkullista ruokaa ja juomaa. Soitto alkaa klo 19.30 ja 20.30. Vapaa pääsy.

Kulttuurielämyksiä

Ulkoilmateatteri Engel

Kesäkino Engel esittää elokuvia syyskuunalkuun asti Helsingin kesätaivaan alla. Heinäkuun alussa ohjelmistossa on ranskalaisia elokuvia, myöhemmin toivouusintoja ja aina kuun lopussa ennakkonäytöksiä. Liput ulkoilmateatteriin maksavat 14 €.


Kummituskävelyt

Kuka oli kaupungin kuuluisin kummitus ja millaisia mysteereitä Helsinki pitää sisällään? Kaupunginmuseon kummituskävelyt esittelevät Helsingin aavemaista kulttuurihistoriaan kummitusvastaavan johdolla. Huippusuosittuja kävelykierroksia järjestetään noin kerran viikossa. Kierrokset täyttyvät nopeasti, joten varaa oma paikkasi pikimmiten Kaupunginmuseon sivuilta. Kierroksen hinta on 10 €.


Musiikkitalon pimeät paikat –kierros

Mikäli Musiikkitalo on jo tullut tutuksi, elämyksellisellä Pimeät paikat –kierroksella tutustutaan taloon erinäkökulmasta. Kierroksella seikkaillaan muun muassa maan alla ja salin katonrajassa. Kierros ei sovi heikkohermoisille, mutta tekniikasta innostuneille ja kulissien tapahtumista kiinnostuneille kylläkin!