Juhannus Helsingissä – juhannusmuistio 2017

Helsinki rauhoittuu juhannukseksi, mutta autiota kaupungissa ei ole. Tapahtumia, kokkoja, juhannussaunoja ja -tansseja löytyy ympäri Helsinkiä. Tässä menovinkkejä kaupunkijuhannukseen sekä tärkeimmät viikonlopun aikataulut.

Tapahtumat

Juhannusfestarit

Stadin Juhannus
Pieni Lonnan saari Helsingin edustalla täyttyy torstaina, perjantaina ja lauantaina juhlatunnelmasta. Mukana juhannusjuhlilla on muun muassa Karri Koira.

We Love Helsinki Juhannustanssit
Legendaariset We Love Helsingin juhannustanssit valtaavat Kuudennen Linjan ja Kaikun torstaista lauantaihin. Dj:t tanssittavat juhannustyyliin suomalaisilla kultakauden iskelmillä.

Hernesaaren rannan juhannus
Hernesaaren bilemesta yhdistää perinteisen mökkijuhannuksen festareihin. Tiedossa on makkaranpaistoa, juhannussaunaa, kokko ja tietenkin hienoja keikkoja.

Juhannusjuhlia perheille

Seurasaaren juhannusvalkeat
Kokko, kansantanssia, hanurin säestystä ja ohjelmaa koko perheelle. Juhannusvalkeat on perinteisempi juhannusjuhla Seurasaaressa.

Kokot kaupungissa

Kauniissa Pihlajasaaressa juhannuskokko sytytetään aattona kello 21.

Kaivopuistossa Café Ursulan edustalla roihuaa kokko aattona kello 21.30. Ravintola on avoinna kello 9–24.

Ravintolat

Moni ravintola sulkee ovensa juhannukseksi. Helsingin Sanomat kokosi kattavan listan ravintoloista, jotka toivottavat asiakkaat tervetulleiksi myös juhannuksena. Listan ravintoloista löydät tästä.

Ruokakaupat ja Alko

Suurin osa Helsingin ruokakaupoista on auki juhannusaattona vähintään klo 17 asti. Lauantaina 25.6. monet kaupoista ovat kiinni, mutta keskustan Sokoksen S-marketista saa ruokaa koko viikonlopun ympäri vuorokauden. Suomen S-markettien tarkat aukioloajat löytyvät täältä.

Alko on auki juhannusaattona 23.6. klo 9-13 ja juhannuspäivänä 24.6. suljettu koko päivän.

Joukkoliikenne

Joukkoliikenteessä on juhannusaattona poikkeuksellisesti lauantain aikataulu. Juhannuspäivänä liikennöidään sunnuntain aikataulujen mukaisesti. Tarkat aikataulut HSL:n sivuilla.

Juhannussaunat

Juhannussaunasta voi nauttia ainakin seuraavissa yleisissä saunoissa:

  • Uunisaari (avoinna klo 11–20)
  • Löyly (normaalit aukioloajat)
  • Kotiharju (avoinna 24.6. klo 12–16)