Helsingin parhaat yleiset saunat

Helsingin keskustan pienissä asunnoissa oma sauna on harvinaisuus, mutta onneksi suomalaiselle saunakansalle löytyy useampi yleinen löylyhuone pääkaupungista. Perinteisten saunojen lisäksi Helsingissä on mielenkiintoisia ja erilaisia saunakohteita, joissa pääset myös uimaan ympäri vuoden.

Löyly

Paljon puhuttu Löyly on yksi uusimmista ja suosituimmista yleisistä saunoista kaupungissa. Iso puinen rakennus Hernesaaren rannassa ei ole ainoastaan sauna, vaan myös ravintola ja näkemisen arvoinen arkkitehtuurinen kokonaisuus. Perinteisen puusaunan lisäksi Löylyssä saa nauttia savusaunasta ja avannosta. Rauhallista tunnelmaa kaipaavan kannattaa suunnata kylpypyyhkeineen muualle, sillä Löyly on kovin suosittu sauna- ja illanviettopaikka.

Osoite: Hernesaarenranta 4
Aukioloajat: ma-ke klo 16:00–22:00, to-su klo 13:00–22:00

Kulttuurisauna

Kulttuurisauna on ekologinen, minimalistinen ja hiljainen rentoutumispaikka meren rannalla Merihaassa. Täällä saunarauha otetaan vakavasti, eikä yli kolmen hengen ryhmät ole tervetulleita. Betonirakennuksen kauniilla sisäpihalla pääset uimaan omassa rauhassa kesällä ja talvella.

Osoite: Hakaniemenranta 17
Aukioloajat: ke-su klo 16:00–21:00

Kaurilan sauna

Perinteisempää mökkisaunaa Helsingissä edustaa Kaurilan sauna Meilahdessa. Kaurilan tuvassa ei luonnollisesti ole sähköä, vaan peseytyminen ja pukeutuminen tapahtuvat kynttilän valossa vanhan ajan henkeen. Saunojille tarjotaan lempeiden löylyjen lisäksi pellavapyyhkeet ja itsetehdyt saippuat ja shampoot. Varaathan oman vuorosi etukäteen Kaurilan nettikaupasta.

Osoite: Heikinniementie 9,
Aukioloajat: Maanantaisin miehet klo 18:00 ja naiset klo 20:00. Tiistaisin miehet ja naiset klo 18:00 ja 20:00. Keskiviikkoisin naiset klo 18:00 ja klo 20:00. 

Kotiharju

Kallion työväen kortteliin avattiin vuonna 1928 yleinen korttelisauna, joka löytyy samalta paikalta edelleen. Kotiharjun sauna lämpiää puilla, kassalta saa vihdan ja puhdistautuminen hoituu pesijän toimisesta. Tunnelma on siis perinteitä kunnioittava!

Osoite: Harjutorinkatu 1
Aukioloajat: ti-su klo 14:00 – 20:00

Helsingin parhaat yleiset saunat

Allas Sea Pool

Tämä moderni merikylpylä sijaitsee aivan Kauppatorin kupeessa. Allas Sea Pool ei ole perinteisimmästä päästä oleva saunakokemus, sillä täältä löytyy ulkoilma-altaita ja saunomisen lisäksi rakennus toimii ravintolana sekä hyvinvointikeskuksena. Allas Sea Pool koostuu kolmesta sähkölämmitteisestä saunasta; yksi naisten sauna, miesten sauna ja tilaussauna. Saunat ovat auki ympäri vuoden!

Osoite: Katajanokanlaituri 2a
Aukioloajat altaat & saunat: ma-pe klo 06:30-21:00
la klo 09:00-21:00
su klo 09:00-20:00