Helsingin mielenkiintoisimmat tapahtumat

Suomen kesä on enemmän kuin pelkkiä tavallisia musiikkifestivaaleja. Meillä on eukonkannon, suopotkupallon ja ilmakitaransoiton MM-kisat sekä monia muita mielenkiintoisia tapahtumia! Monet näistä tapahtuvat Helsingissä, ja mikä parasta, osa tapahtumista ei vaadi edes sisäänpääsymaksua.

Helsinki-Päivän katubileet

Yli 100 ilmaista tapahtumaa valtaa Helsingin jälleen kerran. Helsinki-päivä on yhtä juhlaa! Monipuolisessa tarjonnassa on jokaiselle jotakin.

Päivästä on tullut kaupunkifestivaali, joka tarjoaa runsaasti ohjelmaa, toimintaa ja nähtävää. Kaupungin keskusta on täynnä juhlia, mutta Helsinki-päivän juhlat ovat yhtä näkyviä myös keskustan ulkopuolella, myös eri kaupunginosissa.

Koska?  12.06.2019

We Jazz x Lonna

We Jazz järjestää kesällä Lonnan saarella korkeatasoisia jazz-tapahtumia. Nämä jazz-tapahtumat ovat erinomainen tapa viettää kesäpäivää ainutlaatuisessa ympäristössä! Lonna on pieni saari (150 m), joka on osa Suomenlinnan aluetta. Saareen mahtuu kahvila & baari, ravintola sekä yleinen sauna.

Lonnaan pääsee suoraan lautalla Kauppatorilta alle 10 minuutissa. Lauttalippu on ostettava erikseen.

Tarkat tapahtumapäivät löytyvät heidän virallisilta sivuilta.

Kaljakellunta

Kaljakellunta on avoin kesätapahtuma heille, jotka haluavat olla mukana pitämässä hauskaa muiden ihmisten kanssa! Osallistujat kelluvat kaikenlaisilla kelluvilla välineillä olutta litkien pitkin Vantaajokea. Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, mutta se on vuosien varrella kerännyt valtavasti suosiota ja on tunnettu varsinkin nuorten aikuisten keskuudessa.

Tapahtuma on perinteisesti järjestetty heinäkuun lopussa tai elokuun alussa. Virallista päivämäärää, kellonaikaa ja reittiä voi äänestää Facebookissa. Tänä vuonna (2019) Vantaanjoella kellutaan 3. elokuuta. Viralliset reitit löytyvät tapahtuman verkkosivuilta.

Ravintolapäivä

Kuka tahansa voi avata oman pop-up-ravintolan tänä päivänä! Ravintolapäivä on maailmanlaajuinen tapahtuma, joka järjestetään myös Helsingissä. Ideana on nauttia ja jakaa uusia ruokakokemuksia. Pop-up-ravintolasi voidaan avata missä tahansa ja milloin tahansa ravintolapäivän aikana. Tämä ruokakarnevaali järjestetään neljä kertaa vuodessa, kolmen kuukauden välein. Ravintolapäivän syntymäpäivää juhlitaan kerran vuodessa, aina toukokuun kolmantena lauantaina isolla kansainvälisellä ruokakarnevaalilla.

Jos et halua perustaa omaa pop-up-ravintolaa, voit tutustua muiden ravintoloihin, kahviloihin tai baareihin!

Craft Beer Helsinki

Craft Beer -festivaali järjestetään neljättä kertaa Helsingin rautatientorilla. Mukana on yli 30 suomalaista ja kansainvälistä panimoa. Festivaali tarjoaa myös street foodia ja craft siideriä niille, jotka eivät ole oluen suuria ystäviä! Helsingin Craft Beer -festivaali on saavuttanut paljon suosiota ja osallistujia siitä lähtien, kun se ensimmäisen kerran avasi ovensa vuonna 2016.

Koska? 4.-7.6.2019

Tuska Festivaali

Pohjoismaiden suurin metallifestivaali Tuska järjestetään jälleen! Festivaalissa esiintyy suomen ja ulkomaiden suurimpia metallimusiikin artisteja. Festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa. Kaiken kaikkiaan se on kolmen päivän tapahtuma, mutta lippujen ostaminen erillisille päiville on mahdollista. Tarkista viralliset esiintyjät ja aikataulut Tuskan verkkosivuilta.

Koska? 28.-30.6.2019